úvodné info

PTC – Paid-To-Click, čiže po slovensky „platený za klikanie“. Tento spôsob zárobku sa na prvý pohľad zdá veľmi nedôveryhodný, však kto by už len platil niekomu, kto len kliká reklamy a aj tak si ich ani nepozrie? Verte, že takých poskytovateľov tejto služby je na nete ako maku. Nie každý je seriózny, preto treba trochu skúmať, hľadať, čítať fóra…alebo jednoducho skúsiť na vlastnej koži 🙂

Klikanie je celkom jednoduchá vec, nie je potrebné investovať vlastné peniaze, stačí mať počítač a internet…a 18 a viac rokov 🙂 Ale to platí pri každej práci, za ktorú na internete dostávate oficiálne peniaze niekde na Váš účet.

Na tejto stránke sa s vami podelím o vlastné skúsenosti s PTC stránkami. Uvediem len tie, ktoré mám vyskúšané a ak sa vyskytne nejaký problém, tak tu o ňom napíšem. Ak máte otázky, napíšte mi alebo priamo tu do komentárov.

Aké sú teda podmienky, aby som mohol zarábať na klikaní?

1. Účet na Paypal, Payza – najlepšie je založiť si vlastný účet na PayPal. Je to jednoduché a bezplatné. Treba mať k dispozícii platobnú kartu v našej banke (kamennej alebo virtuálnej – ZUNO, mBank). S ostatnými uvedenými možnosťami nemám skúsenosti, ale princíp je rovnaký. Niektoré PTC stránky ponúkajú možnosť výplaty aj na iné účty, ale najčastejšie je to práve PayPal a Payza.
2. Vek 18 rokov a viac – s podmienkou vlastného účtu napr. PayPal, je aj vek a právna zodpovednosť. Ak máte rodičov, ktorí vám dôverujú, môžu vám poskytnúť svoj PayPal alebo Payza účet. Odkliknutím podmienok PTC služby, ktorú poskytuje nejaký web, sa však zaväzujete neporušovať pravidlá.
3. Vytrvalosť a pravidelnosť – nečakajte, že zbohatnete za mesiac. Aby ste nejaké doláre alebo eurá zarobili, chce to čas a vašu aktivitu. Nenechajte sa odradiť nízkymi zárobkami za jeden klik. Vydržte a skúmajte možnosti stránky poskytujúcej PTC službu. Často umožňujú zarobiť peniaze aj iným spôsobom, ako len klikaním na reklamy a často sú tieto možnosti lepšie platené.

Čo ponúkajú PTC stránky a za čo platia?

– klikanie na reklamy
– klikanie na mriežku s fotkou, kde sa tiež zobrazujú reklamy. Tie síce platené nie sú, môžte však trafiť na bonus až 10 USD (v závislosti na PTC stránke)
– vypĺňanie dotazníkov
– rôzne úlohy vyhľadávania na google map, na webových stránkach a podobne
– registráciu rôznych služieb na iných weboch za odplatu alebo body, ktoré sa dajú použiť na nákup alebo výmenu za peniaze
– pozeranie YouTube
– Like na FB

Rady a tipy

Aby bolo vaše klikanie účinnejšie, napíšem pár rád:

  • odporúčam zaregistrovať si niekoľko PTC stránok. Keď na jednej zarobíte napr. 0,6 USD denne, tak z 10 stránok máte 6 USD. Samozrejme, zisk môže byť podstatne vyšší podľa toho, ako sa vám chce tomu venovať čas 🙂
  • naozaj treba vytrvalo klikať maximálny počet reklám, ktorý stránka poskytuje. Zaberie to len minimum času.
  • pri pozeraní reklám nechajte reklamu zobrazenú (pozn. nie všade je to potrebné, prečítajte si pri konkrétnej PTC stránke). Predlžuje sa však čas odpočítavania reklamy. Osobne to riešim tak, že si otvorím niekoľko okien v Mozilla Firefox a prechádzam cez niekoľko PTC stránok. Odkliknem reklamu a idem na ďalšiu a takto dokola, čím sa podstatne skráti čas na odklikanie množstva reklám napr. na 10 PTC stránkach. Všetky reklamy majú nejaké odpočítavanie času podľa ceny reklamy, najčastejšie od 3 do 30 sekúnd. Pre Youtube vid platí tiež nejaký minimálny čas, ktorý býva na stránke uvedený, ale býva to tak od 7 do 30 sekúnd. Čiže nie je potrebné to pozerať celé, aj keď má niekoľko minút.
  • je veľmi vhodné, ak propagujete svoj link na PTC stránku, čím máte možnosť získať takzvaných referalov. Môžu vám výrazne zvýšiť príjmy, pričom oni o nič neprichádzajú. Odporúčam poslať linky na sociálne siete, do mailov priateľom a podobne, čím si zvýšite navzájom príjmy. Na PTC stránkach sú ľudia, ktorí majú niekoľko tisíc a dokonca desaťtisíc referalov a zisky aj 1000 – 2500 USD mesačne. Môžte si to ľahko overiť na fórach, keďže každému diskutujúcemu sa pod avatarom zobrazuje aj skutočný zárobok za celú dobu a tiež vidíte, odkedy je kto na PTC stránke registrovaný. Nie sú neobvyklé prípady zárobkov vyše 100 000 – 170 000 USD za 3-5 rokov.
  • vypĺňajte dotazníky
  • riešte úlohy zadávané rôznymi spoločnosťami cez PTC stránky (napr. porovnávate 2 produkty, ktorý z nich lepšie vyhovuje poskytnutému popisu, hľadáte na google map adresu firmy, hľadáte členov spoločností atď., je toho veľa.
  • čítajte si fórum, ak ho stránka má. Tiež som spočiatku klikal len tak hala-bala a až neskôr som zistil, ako to funguje a to hlavne, keď som si začal sem-tam čítať príspevky skúsených „klikačov“ 🙂
  • no a nakoniec – pozrite si ponuku na upgrade členstva na jednotlivých PTC stránkach. Často je to len pár dolárov na rok, ale zisky sú vyššie, ako pri základnom členstve. Ak máte obavy investovať svoje peniaze, zarobte si ich najprv klikaním a potom ich použite na upgrade členstva. Tiež som to takto robil, oplatí sa. Samozrejme nepíšem o upgrade za desiatky až stovky dolárov na rok. Ale napr. na CashnHits máte jeden typ ročného upgrade aj za 6 USD, na ClixSense za 17 USD atď.

 


Overené PTC stránky

V tejto sekcii zverejňujem osobne overené PTC stránky, ktoré ma vyplatili. Dokladám aj dôkazy o platbách.
Čítaj o overených PTC stránkach >

SCAM PTC stránky – podvodné

V tejto sekcii zverejňujem podvodné (z angl. scam) PTC stránky, ktoré väčšinou prestávajú platiť alebo zmenia podmienky na nevýhodné a neoplatí sa ďalej klikať, lebo nie je ani zaručené, že sa niekedy dožijete výplaty.
Čítaj o SCAM PTC stránkach – podvodných >

PTC stránky v testovaní

V tejto sekcii zverejňujem PTC stránky, ktoré zatiaľ osobne nemám overené, bez ohľadu na to, že s nimi má niekto pozitívne alebo negatívne skúsenosti. Každú PTC stránku overujem osobne a píšem osobné skúsenosti, ktoré sú vždy najdôveryhodnejšie.
Čítaj o PTC stránkach v testovaní >

Zanechaj odkaz

Môžte použiť tieto HTML tagy a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>